Beginnen met mindfulness: tips en praktische oefeningen

Doel van mindfulness

Door mindfulness te beoefenen, ontwikkelen we ons vermogen om niet-oordelend en veel objectiever in het leven te staan. We leren ons focussen op het heden en wat écht belangrijk is.

Er komen helemaal geen geitenwollen sokken aan te pas en wie denkt dat het allemaal wat zweverig zal zijn botst snel op de vele wetenschappelijke onderbouwde studies.

Iedereen kan het – op zijn manier

De ideale start doe je met een 8 weken cursus bij één van de gekende centra zoals bijvoorbeeld Aandacht en MindfulMe (Itam) of door een door SeeTrue opgeleidde coach.

Overigens, bevind je je momenteel in een te fragiele omstandigheid dan is het zelfs niet aangewezen om te starten met een 8-weken training. Beter is begeleiding te zoeken bij een zorgverlener zoals een klinisch psycholoog. Als je iemand ziet verdrinken geef je die ook niet eerst een zwemcursus om zichzelf te redden!

Maar gelukkig hoef je niet perse lessen te volgen om direct de positieve gevolgen te ervaren! Je kan met eenvoudige zaken al heel mindful leven.

 

Beginnen met mindfulness

Op de website mindfulness-nieuws.eu vind je héél veel informatie en tips die direct toepasbaar zijn zonder al te veel blabla. Op deze website vind je ook de grootste en actuele lijst van gratis downloadbare mp3-tracks en oefeningen of geleide meditaties.

Gratis oefeningen en meditaties downloadbaar: https://mindfulness-nieuws.eu

 

De voordelen op een rijtje

Wauw! Het lijkt wel hocus pocus! Yeah right, mede door deze weliswaar wetenschappelijk onderbouwde stellingen werd mindfulness zowaar een echte modetrend. De waarheid is dat het geen wondermiddel is of een pilletje dat je efkes inneemt bij problemen.

Desalniettemin biedt mindfulness beoefenen ontegensprekelijk talrijke voordelen.Door mindfulness actief in je leven te brengen zal je zéker een heel aantal van deze voordelen kunnen genieten.

 

Geef ook je brein een boost op het werk!

Op de werkvloer kan mindfulness leiden tot minder stress én een grotere productiviteit. Ook in burnout-preventie kan mindfulness een grote rol spelen.

Bjorn Prins van Itam werd door Joe FM geïnterviewd en hier geeft hij een aantal interessante kapstokken mee.