Koklikoo: (H)eerlijke bistrokeuken

Zonnebeke off all places

De Westvloanders begot, waar gourmandiers thuis zijn. Met “De Westhoek”, waar ooit de wieg stond van Kobe Desramaults (geboren in Poperinge, opgegroeid in Dranouter) en die na een internationale uitstap (yeah, ook Ghent) wellicht zal landen anno 2021 in Oostende als stadscurator.

Naast het feit dat we van dag -1 fan waren en zijn van Kobe zijn we dat ook van van andere zaken in West-Vlaanderen.

Deze keer trekken we naar Zonnebeke (Zunnebeke zegt men). De naam lijkt wel tot  Jommekesland te behoren. Maar als we je zeggen dat het de hoofdgemeente is van Passendale zal er wel een belletje rinkelen. Het mooie Zonnebeke heeft naast zijn oorlogsverleden wel meer te bieden. Zo zijn we er al 100-en jaren klant bij Ann en later Gregory van Koklikoo.

Kasteeldomein Zonnebeke met terras Koklikoo
Gerecht in Bistro Koklikoo Zonnebeke

Koklikoo: Lunch, Diner, coffee & sweets

De bistro ligt te midden van het mooie kasteelpark, in het centrum van Zonnebeke. Er is een heel grote parking op 20 meter. Door de mooie ligging, maar uiteraard nog meer door de fantastische prijs/kwaliteit die je in restaurant Koklikoo krijgt is het soms moeilijk om “op den bots” een plaatsje te hebben. Reserveren op 051 72 74 13 of via hun website is zeer aangewezen!

Je eet hier verfijnd: een formidabele bistrokeuken waar je je niet blauw betaalt.

De kaart zou je beperkt kunnen noemen, maar dat is het gevolg van de prijzenswaardige keuze van de chef die alles dagvers wil en werkt volgens de seizoenen.

Bovendien wordt er veel aandacht besteedt aan het oog én, dit is meegenomen: Ann is  sommelier en doceert (of doceerde inmiddels?) ook aan de hotelschool. De schitterende wijnen zijn soms verrassend en voor een aangename prijs.

Steeds als we nog eens naar Zonnebeke trekken is Koklikoo een vaste stop.

Het is altijd een leuk en aangenaam weerzien met Ann of Gregory, die er bij was van het eerste uur en die inmiddels de zaak met dezelfde ziel runt.

Onze review is gebaseerd op onze talrijke bezoeken. Momenteel kan je er ook heerlijke meeneemgerechten afhalen. Bekijk hiervoor de website van Koklikoo

Contact gegevens

Adres:
Ieperstraat 7
8980 Zonnebeke

Telefoon: 051 72 74 13
E-mail: info@koklikoo.com
Website: Koklikoo