Datum prikken: 3 beste gratis doodle alternatieven in 2022

 

Met een online planningstool kan je perfect met een groep vrienden of collega’s een datum prikken die voor iedereen past. Helaas gaat voor niets de zon op en de ooit beste tool Doodle kost je tegenwoordig bijna € 7 per maand ofwel ga je akkoord met een gratis bombardement aan reclame.

Met het oog op (binnenkort) héél véél feestjes gingen we op zoek naar een evenwaardig alternatief. Onze eisen: gratis, snel, en eenvoudig op te zetten.

Na een lange zoektocht en veel uittesten presenteren we jullie nu onze twee beste gratis alternatieven voor de Doodle online planner.

 

Zcal: zakelijke favoriet

Het allerbeste alternatief is Zcal. In minder dan 1 minuut maak je een poll zodat je gasten hun beschikbaarheden kunnen afstemmen op de voorgestelde data.

Je dient een account aan te maken voor het beheer, maar het gebruik is gratis en reclamevrij.

Je kan automatisch Zoom-, Google Meet- of Microsoft Teams-vergaderingen toevoegen en verder is er integratie met je Google-  of Microsoftagenda.

Website: zcal.co

 
datum prikken voor feestje

Strawpoll: de beste in klas!

Onze favoriet is toch wel strawpoll.com. (Voorlopig) mist hij nog wel integratie voor videocalls, maar voor gebruik tussen vrienden en collega’s om een vergadering of een feestje te plannen is deze tool gewoonweg de allerbeste!

Reclamevrij, razendsnel opgezet én super eenvoudig.

Je kan een weblink delen of mensen uitnodigen. Een account maken is handig maar niet verplicht. Overigens is het bedrijf in Duitsland gevestigd, wat meer vertrouwen en privacyveiligheid biedt dan andere niet-Europese aanbieders.

 
doodle alternatief strawpoll

Je kan niet alleen een meeting inplannen maar evengoed een echte poll maken.

Integratie is momenteel mogelijk met Discord of webhooks. Zapier, Slack en nog andere staan op de planning.

Dit is onze aanrader!

Website: strawpoll.com

 

Calendly: de meeste toeters

Calendly mag je gerust het Zwitserse zakmes noemen als het gaat over plannen van vergaderingen, video-meetings en afspraken. Als professionele tool is het beslist een aanrader.

Evenwel is de leercurve ten opzichte van de beide voorgaande planningstools te hoog en bovendien moet je verplicht de e-mailadressen van je collega’s doorgeven die op hun beurt verplicht een account moeten aanmaken.

Is het iets voor jou als alternatief voor Doodle? Mogelijks wel!

Probeer de 14-daagse PRO trial, die automatisch omgezet wordt in een gratis basic-account. Die wordt dan iets beperkter, maar heeft nog steeds héél veel mogelijkheden en integraties.

Website: calendly.com

Andere Doodle alternatieven

We vonden nog heel wat andere Doodle-alternatieven, maar velen zijn geen waardige vervangers van Doodle helaas.
 
Een aantal andere online tools hebben we nog niet kunnen testen maar zijn volgens gebruikers is onder andere SignupGenius een aanrader. Bij de gratis versie horen wel advertenties.
 
Maar omdat er zoveel mogelijkheden zijn zeker de moeite om ook eens te bekijken.
 
 
doodle alternatief signupgenius