Deze planten kunnen poezen vergiftigen of zelfs dodelijk zijn

Poezenliefhebbers opgelet!

Je lieve kat en zeker een kitten speelt met alles wat het in handen, euh pootjes, krijgt.

Zo kunnen blaadjes van een plant een leuk speeltje zijn, maar ook knabbelen aan een plant is voor je lieverd een deel van zijn ondeugd of geëxperimenteer.

Baasjes weten niet altijd dat sommige planten voor onheil kunnen zorgen met schadelijke, soms permanente of zelfs fatale gevolgen.

Gevaarlijke plantenlijst

De onderstaande lijst is de meest complete lijst die voorhanden is van bloemen en planten die schadelijk zijn voor poezen. Maar het is uiteraard niet zo dat je nu meteen al die mooie planten moet buiten kieperen. Als je viervoeter er geen aandacht voor heeft en geen aanstalten maakt om vriendjes te worden met deze planten is er geen reden tot grote paniek. Op een paar uitzonderingen na (lees de laatste paragraaf).

In tuincentra en dierenshops kan je afwerende sprays verkrijgen die een onaangename geur verspreiden voor poezen én tegelijk plantenvriendelijk zijn.

Dodelijk

Lelies, aloë vera, dieffenbachia, chrysanten, sansevierias ende kerstster (Euphorbia pulcherrima) zijn écht wél planten die kattenbaasjes moeten mijden. Deze zijn namelijk het meest giftig voor een poezen. Wanneer een kat het gif van een lelie binnenkrijgt, krijgt het beestje acute nierfalen, en daarbij ben je bijna altijd te laat!