De goedkoopste Spaanse zicht- of bankrekening

Een zichtrekening/bankrekening in Spanje aanhouden wordt stilaan een zeer dure aangelegenheid. Banken zoals Santander, CaixaBank vragen € 240 per jaar (€ 20 per maand) en Sabadell vraagt tegenwoordig zelfs 30 euro per maand!

Wat nu?

Op vandaag is het helemaal geen verplichting meer om een Spaanse bankrekening te hebben voor de aankoop van vastgoed. Maar het hebben van een Spaanse zichtrekening is wel praktisch voor domiciliëringen. Nutsbedrijven voor elektriciteit en water maken er geen probleem van om via SEPA automatisch de facturen te innen van een Belgische of Nederlandse zichtrekening. Toch zijn er bijvoorbeeld syndicbedrijven of bepaalde telecomoperatoren die het (nog) in Keulen horen donderen als je vraagt om de domiciliëring via je eigen bank te laten verlopen. Maar het blijft zuur geld geven voor dat weinige voordeel.

Een gratis ES rekening bij ons?

yeps, dat lijkt de ideale oplossing! Openbank is een dochterbank van Santander en aan een ware opmars bezig in Europa. Het is een internetbank maar met een gratis ES zichtrekening. Momenteel kan je al in Nederland, Duitsland en Portugal zo’n online bankrekening afsluiten en te verwachten is dat ook België snel zal volgen. Als EU-burger en dus ook als Belg is het ook in Nederland mogelijk een bankrekening te openen. Online op hun site kan je echter enkel “Nederland” ingeven als domicilie.
Tip: Stuur gewoon een bericht naar de helpdesk!
Website: openbank.nl
gratis spaanse bankrekening

Wat hoort er bij deze bankrekening?

Het openen, onderhouden en opzeggen van een Open Betaalrekening is gratis.

Binnenlandse overboekingen en binnen Europa en Spanje (in euro) zijn gratis.

Het IBAN nummer is Spaans en begint met ES.

Dankzij de Europese regelgeving kun je je betaalrekeningen met een Spaans IBAN-nummerook in België en Nederland zonder enige beperkingen gebruiken.

Openbank is aangesloten bij het depositogarantiefonds in Spanje, dat spaargeld en investeringen dekt tot € 100.000. Je geld wordt beschermd door de Europese wet 2014/49/EU.

 

Disclaimer: dit artikel betreft uitdrukkelijk en op geen enkele wijze te interpreteren als een financieel advies of aanbeveling. Ik ben geen financieel expert noch adviseur en heb ook geen enkel commercieel belang of connectie met Openbank. Lees nauwkeurig alle voorwaarden op hun website. U dient zelf voor u enige overeenkomst afsluit na te gaan of dit veilig is. De auteur kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden.