Ongewenste admin notes / meldingen uitschakelen in je WordPress Dashboard

Met deze eenvoudige handleiding leren we je hoe je de beheerdersmeldingen (Admin Notes) in je WordPress-dashboard kunt uitschakelen.

 

Wat zijn admin notes / beheersmeldingen

WordPress biedt een overzichtelijk dashboard met twee menu’s en centraal de widgets of andere informatie Op dit dashboard krijg je ook kennisgevingen met bijvoorbeeld waarschuwingen, fouten, upgrades of andere informatie. De meeste zijn nuttig en zelfs cruciaal. Sommige worden gebruikt om te naggen, om je aan te zetten een upgrade of premium te kopen, of zitten gewoon in de weg omdat ze opdringerig zijn.

Soorten meldingen in wp-dashboard

Er zijn vier types elk met een verschillende kleur. Het soort type herken je aan de kleur van het fijne balkje aan de linkerkant van de melding.

 
  • Rood – Er is een fout !
  • Geel – Een waarschuwing
  • Groen – Succesvol uitgevoerd
  • Blauw – Belangrijke informatie
 

Uitschakelen met plugin

Dit is simpelweg de gemakkelijkste en beste oplossing.

Met de gratis plugin Disable Admin Notes individually van Creative Motion raak je verlost van de admin notes / beheerdersmeldingen volgens jouw voorkeur.

Bij een nieuw bericht voegt de plug-in een link “Verberg melding voor altijd” toe. Klik op deze link en de plug-in filtert vanaf nu deze melding en je zult hem nooit zien.
Ideaal om opdringerige of vervelende meldingen van plug-ins en thema’s uit te schakelen. Alle andere meldingen blijven wel degelijk werken.

In de plug-in-opties kan je overigens nog een en ander fine tunen of beslissen om zaken terug te draaien zodat je de meldingen terug ziet. Super handig!

Plugin (gratis) : Disable Admin Notes individually 

Zonder plugin: Uitschakelen met code

Een omslachtiger manier maar wel efficiënt is om PHP code toe te voegen aan het bestand wp-config.php in de root map van je website. Zo heb je weeral een plugin minder.

 
            add_action ('admin_enqueue_scripts', 'ds_admin_theme_style');
add_action ('login_enqueue_scripts', 'ds_admin_theme_style');
function ds_admin_theme_style () {
 if (! current_user_can ('manage_options')) {
 echo '<style> .update-nag, .updated, .error, .is-diskwable {display: none; } </style> ';}}