Allergieseizoen & Pollen: 4 handige tips die je écht helpen

 

Met de komst van de lente mogen we helaas ook terug een nieuw allergieën- en pollenseizoen verwelkomen. Een allergie ontstaat door een verkeerde reactie van het afweersysteem ten opzichte van lichaamsvreemde producten. Dat kunnen pollen of stuifmeel zijn, maar evengoed andere zaken. Hier zijn onze tips:

 

Raadpleeg een allergoloog

Vraag aan je huisarts een doorverwijzing naar een allergoloog. Er bestaan namelijk verschillende allergieën en het is belangrijk dat allereerst bepaald wordt over welke type het gaat, Verschillende ziekenhuizen hebben een dienst allergologie.

Een bijkomend voordeel is dat je meteen persoonlijke tips mee krijgt voor jouw specifieke allergie.

 

Doe een grondige schoonmaak

In je huis bevinden zich ondanks een wekelijkse schoonmaak toch veel stof en schimmelsporen. Ook stuifmeelkorrels worden veelvuldig van buitenaf in je woonruimte geblazen.

Start alleszins met een FPP2 masker te kopen bij de apotheker of deze Europees goedgekeurde maskers bij bol.com. Deze kosten ongeveer 12 Euro voor 20 stuks. Bij de apotheek betaal je tot 5 Euro per stuk.

Maak een overzicht van de plaatsen waar stof en pollen zich kunnen verzamelen. Denk hierbij aan tapijten, gordijnen, maar ook hoekjes en zo. Zorg voor een grondige reiniging.

 

Bekijk de pollenvoorspelling

Stuifmeel waait het meest rond op droge, winderige dagen. Regen spoelt pollen en stuifmeel weg.

Op buienradar krijg je bijvoorbeeld een voorspelling op 24u of 5 dagen. Bovendien hebben ze een handige app.

Als er veel pollen voorspeld worden hou je zeker je ramen en deuren zoveel als mogelijk dicht. En bij regen kan je natuurlijk alles wagenwijd open zetten.

 

Overweeg een luchtreiniger

Maar dan wel een écht goede! Goedkoop wordt snel duurkoop want heel veel merken beweren dat werkje goed te doen. De praktijk is dikwijls een teleurstelling.

Onze persoonlijke favoriet, en die we zelf ook hebben is de Winix luchtreiniger Zero. We zijn daar al vele jaren super fan van omdat deze gewoonweg schitterend werkt en bovendien dynamisch zichzelf regelt én onhoorbaar.

Vrienden van ons kozen dan weer voor een Vibrix die goedkoper is maar ook niet zo’n grote ruimtes aankan als de Winix luchtreiniger.

Als je een luchtreiniger overweegt, van welk merk dan ook, bekijk altijd de beoordelingen.

 

Mogelijks zijn ook deze blog artikels interessant

Verwijder schaduw achter tekst onder bureaublad iconen
IT

Schaduw achter letters van bureaublad iconen verwijderen (Windows 10 tweak)

Er valt heel wat te tweaken om een gloednieuw windows 10 systeem of herinstallatie naar je hand te zetten. Eén van de zaken die ik telkens weer vervelend vind is …

Lees meer →
gemakkelijke manier om je microgolfoven schoon te maken
Life

De gemakkelijkste methode om je oven of microgolfoven schoon te maken

Meestal kijk je er niet naar uit om je microgolfoven (microwave), oven of combi-oven te reinigen. Aangekoekts vet en allerhande spatten zijn niet simpel te verwijderen en soms heb je …

Lees meer →
handleiding om admin notes te verbergen op wp dashboard
IT

Ongewenste admin notes / meldingen uitschakelen in je WordPress Dashboard

Met deze eenvoudige handleiding leren we je hoe je de beheerdersmeldingen (Admin Notes) in je WordPress-dashboard kunt uitschakelen. Inhoud – Wat zijn admin notes / beheersmeldingen – Soorten meldingen in …

Lees meer →
Wifi Hotspot met Windows 10
IT

Wifi hotspot maken met je windows computer

Met vrienden en vriendinnen gezellig op je terras. Wijntje er bij en chillen maar. Na de Covid pandemie mag het weer. Is het je al gebeurd dat je vrienden bij …

Lees meer →